VOIMAA VERTAISTUESTA

Allergia- ja Astmayhdistyksellämme on vertaistoimijoita, joiden kanssa voit keskustella kahden kesken arjen pulmatilanteista ja niiden ratkaisuista.
Ammattilaisen tarjoaman tiedon ja tuen lisäksi muiden samassa elämäntilanteessa olevien tarjoama vertaistuki auttaa arjessa selviytymisessä.

Vertaistukihenkilöt ovat Allergia -  ja Astmaliiton valmentamia ja vaitiolovelvollisia.
He ovat henkilöitä, jotka ovat itse sairastuneet allergiaan tai astmaan tai a&a- potilaiden läheisiä. Vertaistukijan tehtävänä on välittää kokemustietoa siitä, mitä on olla allerginen tai astmainen ja miten sairauden kanssa tulee toimeen. Vertaistukija on kuuntelija, kokemusten jakaja, rohkaisija ja tiedonvälittäjä. 

Vertaistukea
Onko perheessäsi astmaa tai allergioita? Haluaisitko keskustella asioista toisten samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa? Keskusteluilloissa sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja saada vinkkejä arjen helpottamiseksi. Ryhmät ovat avoimia kaikille yhdistyksen nykyisille ja tuleville jäsenille. Kaikissa ryhmissä toivotetaan uudet osallistujat lämpimästi tervetulleiksi. Ota yhteyttä ryhmien yhdyshenkilöihin ja kysy lisää!

Vertaisryhmien tapaamiset:

Sipoon – lapsiperheiden vertaisryhmä
”Allergiaa (pähkinä- ja siitepölyallergia) sairastavan 4-vuotiaan tytön äitinä olen todennut kaipaavani juuri tämänkaltaista vertaistukea ja olen iloinen voidessani vetää tätä ryhmää. Toivottavasti voimme oppia toinen toisiltamme ja jakaa kokemuksiamme ja tietojamme helpottamaan lapsiperheen arkea” –Julia -
Seuraava tapaaminen ja lisätietoja
Julia Klippi , sähköposti

Ruotsinpyhtää – Loviisan vertaistukiryhmä
allergisten lasten vanhempien ja aikuisten keskusteluryhmässä on vertaistukijana
Riitta Grönstrand. Ota yhteys Riittaan riittamg@gmail.com.

Porvooseen voidaan tarpeen vaatiessa perustaa vertaisryhmä.

Oletko kiinnostunut vertaistukiasioista ja vertaistoimijana olosta?

Kaipaamme joukkoomme lisää vertaistoimijoita, jotka ovat mm.:

TARTU ELÄMÄSI MAHDOLLISUUTEEN JA ANNA TUKESI TARVITSEVILLE!

Leikkivät lapset